Web Development

Τυπικοί φοιτητές σε μια σχολή πληροφορικής

Δημοσιεύτηκε από τον
Τρίτη, 04 Μάρτιος 2014

Ο ΕίδαΦωςΚαιΜπήκα

Πρόκειται για την πιο κοινή μορφή που συναντάμε. Είναι αυτός που δήλωσε στο μηχανογραφικό ό,τι σχολή πλήροφορικής υπάρχει στην Ελλάδα γιατί άκουσε ότι δεν θα μείνει άνεργος. Ο συγκεκριμένος τύπος φοιτητή χρησιμοποιεί υπολογιστή πρώτη φορά στην ζωή του για κάτι άλλο πέρα από facebook και YouTube. Ειδικά στην εποχή μου, που δεν είχε βγει ακόμα το facebook, είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπεις τις αντιδράσεις του κατά τις πρώτες του επαφές με την τεχνολογία.

Γιατί οι προγραμματιστές είναι τόσο σνομπ και αγενείς

Δημοσιεύτηκε από τον
Πέμπτη, 27 Ιούνιος 2013

Ας κάνουμε την παραδοχή ότι οι προγραμματιστές είναι αγενείς. Δεν θα πω ότι δεν ισχύει, αλλά ας προσπαθήσουμε να το δούμε από μια διαφορετική οπτική γωνία.

Τα παρακάτω είναι συλλογική εμπειρία δική μου και φίλων μου. Μπορεί να υπερβάλλω λίγο, αλλά είναι μόνο "to make a point". Είναι η καθημερινή κατάσταση που αντιμετωπίζει ένας προγραμματιστής. Διαβάστε τα και πείτε μου αν εσείς θα μπορούσατε να συγκρατήσετε τα νεύρα σας.

Κατηγορίες Προγραμματιστών

Δημοσιεύτηκε από τον
Πέμπτη, 12 Μάιος 2011

Όχι δεν είναι όλοι οι προγραμματιστές ίδιοι. Υπάρχουν διακριτές κατηγορίες με σαφείς διαφορές μεταξύ τους. Ας τους αναλύσουμε...


Ο Ακαδημόπουλος

Ξεκινάμε με τον πιο περίεργο τύπο προγραμματιστή, καθώς ο Ακαδημόπουλος έχει πάρει Master σε Data Structures και έχει PHD σε "Web Applications Security Patterns" αλλά δεν έχει γράψει ποτέ του κάποιο πρόγραμμα που να έχει τρέξει. Το μόνο που έχει γράψει που θυμίζει κώδικα είναι μερικές γραμμές ψευδοκώδικα(Όπως το λέει ο ίδιος) σε Power Point για τις παρουσιάσεις που κάνει που και που. Είναι ειδικός στο να σχεδιάζει ανθρωπάκια και κουτάκια που συνδέονται μεταξύ τους με βελάκια και να λέει στους ψαρωμένους φοιτητές ότι λέγονται "Workflows" και "Use Cases".

Αγαπημένα αξεσουάρ: Προτζέκτορας και Laser Pointer

Συνήθης ατάκα: "Όταν έκανα το Master μου...."

Εγκατάσταση Joomla για εντελώς ξεκάρφωτους developers

Δημοσιεύτηκε από τον
Τετάρτη, 20 Απρίλιος 2011

Επειδή κάθε φορά που προσπαθεί κάποιος φίλος μου για πρώτη φορά να φτιάξει ένα Joomla! site, έχω βαρεθεί να προσπαθώ να καταλάβω από το τηλέφωνο τι έχει πάει στραβά, σκέφτηκα να γράψω ένα ολοκληρωμένο άρθρο με τον πιο απλό τρόπο που μπορείς να εγκαταστήσεις ένα Joomla! site στο υπολογιστή σου. 

Drupal vs Joomla

Δημοσιεύτηκε από τον
Τρίτη, 30 Νοέμβριος 2010

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Joomla και το Drupal αποτελούν τα δύο κυρίαρχα CMS της εποχής μας. Εγώ προσωπικά δεν υποστηρίζω κανένα και χρησιμοποιώ και τα δύο. Ένας προγραμματιστής δεν πρέπει ποτέ να απομονώνεται σε μια τεχνολογία. Η τεχνολογία, εν αντιθέσει με τι πιστεύουν μερικοί, δεν είναι θρησκεία και πρέπει να αλλάζει συνέχεια. Ποιο όμως είναι καλύτερο; Κανένα! Αυτή είναι η ουσία. Απλά σκεφτείτε, κάτι ξέρουν τόσοι πολλοί που υποστηρίζουν Drupal και Joomla αντίστοιχα. Το ζητούμενο είναι για κάθε δουλειά που θες να κάνεις να διαλέγεις το καλύτερο εργαλείο, είτε αυτό είναι Cobol είτε Spring Framework.

Προγραμματιστές από τα 90s! Υπάρχουν ανάμεσα μας!

Δημοσιεύτηκε από τον
Σάββατο, 30 Οκτώβριος 2010

"Μια εφαρμογή πρέπει να την φτιάχνεις από το μηδέν....Τα CMS είναι για αυτούς που δεν ξέρουν προγραμματισμό...Τα frameworks σε περιορίζουν...Οι καλοί προγραμματιστές δεν χρησιμοποιούν έτοιμα snippets...."

...Λοιπόν, τον κακό σας το καιρό!

Firefox Plugins για Web Developers

Δημοσιεύτηκε από τον
Τετάρτη, 28 Ιούλιος 2010

Firefox eats IE

Το καταπληκτικό modular api του Firefox έχει οδηγήσει πολλούς προγραμματιστές να φτιάξουν τα δικά τους plugins. Έτσι ο Firefox έχει γίνει o browser για όλες τις δουλειές. Μια πολύ σημαντική δουλειά είναι...τι άλλο; Το Web development. Για να δούμε μερικά από τα must-have-plugins για τον Web Developer που σέβεται τον εαυτό του.

Γιατί χρειάζεται μια Custom 404 Page

Δημοσιεύτηκε από τον
Τρίτη, 13 Ιούλιος 2010

Ή στα Ελληνικά, Προσαρμοσμένη Σελίδα Λάθους 404. Θα κρατήσουμε όμως τον Αγγλικό όρο Custom 404 Page.

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί web masters είναι οτι αποφεύγουν την δημιουργία μιας Custom 404 Page. Αλλά πριν πούμε για ποιό λόγο αυτό είναι λάθος. Ας εξηγήσουμε σε αυτούς που δεν ξέρουν τι είναι η/το 404 page/error γενικότερα.

Όλοι έχετε δει τις παρακάτω οθόνες στον browser σας...

Rebuild SQL Server indexes

Δημοσιεύτηκε από τον
Τρίτη, 18 Μάιος 2010

Όταν δημιουργείς ένα index, δείκτη, στον SQL Server τότε έχει αρχικά fill factor 0 ή 100, που είναι το ίδιο πράγμα. Αυτό σημαίνει οτι δεν αφήνει καθόλου κενό μεταξύ των τιμών του.

Αυτό είναι εντάξει αν έχεις ένα πίνακα που σπάνια αλλάζει. Όμως αν έχεις ένα πίνακα που αλλάζει συχνά τιμές, οι δείκτες που χρησιμοποιούνται σε αυτόν σιγά σιγά θα κατακερματιστούν.

Top 10 dont's

Δημοσιεύτηκε από τον
Δευτέρα, 17 Μάιος 2010

 

Nice try for loop

Είναι μερικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθείς όταν φτιάχνεις ένα site αλλά και γενικότερα όταν προγραμματίζεις. Μερικοί "προγραμματιστές" όμως τείνουν να τους ξεχνούν.

...Αλλά για να σπάσουμε λίγο πλάκα θα τους αντιστρέψουμε....

Σελίδα 1 από 2