Ποια είναι η λέξη κλειδί στο Affiliate Marketing

Δημοσιεύτηκε από τον Thanos Nokas Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011 14:11

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως γίνεται κάποιοι bloggers να βγάζουν 500.000€/χρόνο μέσω Affiliate Marketing, κάποιοι άλλοι, όπως εγώ, να βγάζουν απλά το ενοίκιο και την βενζίνη και κάποιοι άλλοι να μην βγάζουν τίποτα;

Τι είναι αυτό που κάνει μερικούς Affiliate Marketers τόσο πετυχημένους στις πωλήσεις; Έχω μια λέξη για εσάς. Θέλω αυτή την λέξη να την αποθηκεύσετε σε μια ομάδα εγκεφαλικών κυττάρων που θα μείνει ανέπαφη για όλο το υπόλοιπο της ζωής σας. Αξιοπιστία.

Περισσότερη Αξιοπιστία=Περισσότερες Πωλήσεις

Έχουμε από την μια πλευρά το Opel Insignia 1.8 που κοστίζει 22.000€ και από την άλλη την Mercedes C180 που κοστίζει 35.000€. Αν το δεις αντικειμενικά, έχουν παρόμοιους χώρους, παρόμοιες επιδόσεις, παρόμοιο εξοπλισμό και είναι και τα δύο αρκετά όμορφα αυτοκίνητα.

Οπότε για ποιον λόγο η C180 σε κάνει 13.000€ φτωχότερο; Πολύ απλά γιατί το τριάκτινο αστέρι της Mercedes έχει αποθηκευτεί στην συνείδηση μας πάνω στην λέξη αξιοπιστία. Είναι σαν η Class Mercedes να κάνει inherit την Class Αξιοπιστία(Ένα λογοπαίγνιο και για τους προγραμματιστές της παρέας!)

Ακριβώς αυτή την αξιοπιστία, μερικοί αγοραστές είναι διατεθειμένοι να την πληρώσουν 13.000€ παραπάνω. Είναι τόσο σημαντικός παράγοντας! Όχι λάθος, είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας.

Είσαι Αξιόπιστος;

Πριν κάμποσο καιρό ένας επισκέπτης έγραψε το εξής σχόλιο "Το "Make a Fortune Promoting..." το είχα αγοράσει όταν το είχες προτείνει σε ένα παλιότερο άρθρο. Καλό βιβλίο...κτλ"

Όπως καταλαβαίνετε αυτό το σχόλιο μου έφτιαξε την μέρα! Και όχι επειδή πήρα προμήθεια 1€. Αλλά επειδή ένας άνθρωπος έδειξε εμπιστοσύνη σε αυτό που είπα, του βγήκε σε καλό και μετά βγήκε να το παραδεχθεί δημόσια και να μου δώσει credit για την προτροπή μου.

Αυτό ακριβώς είναι που χτίζει την αξιοπιστία σου. Προσοχή, ενώ είναι πολύ δύσκολο και χρονοβόρο να αποκτήσεις αξιοπιστία, είναι αδιανόητα εύκολο να την χάσεις. Μερικές λάθος κινήσεις και πάνε μήνες ή και χρόνια δουλειάς χαμένα.

Αξιοπιστία στην πράξη

  • Ειλικρίνεια προς τους αναγνώστες. Όταν διαλέγουμε ένα θέμα να γράψουμε και ένα προϊόν να προωθήσουμε πρέπει πρώτα από όλα να είμαστε ειλικρινείς προς στους αναγνώστες. Οποιοδήποτε κέρδος βγει από την πώληση, μέσω "παραπλάνησης" των αναγνωστών, είναι εξαιρετικά προσωρινό.
  • Σοβαρή έρευνα. Λάθη γίνονται, εντάξει. Είναι λογικό από τα δέκα πράγματα που γράφεις, το ένα να μην ισχύει ή να μην είναι ακριβώς έτσι. Αν τα υπόλοιπα εννιά που γράφεις είναι έγκυρα, πιθανότατα, κανείς δεν θα έχει πρόβλημα. Γενικά όμως πρέπει να κάνουμε σοβαρή έρευνα ώστε να είμαστε 99.99% σίγουροι ότι αυτά που γράφουμε είναι έγκυρα.
  • Προσωπική εμπειρία. Δεν μπορείς να προωθείς ένα προϊόν που δεν έχεις χρησιμοποιήσει. Αν το κάνεις ακυρώνεις τους δύο πρώτους κανόνες κατευθείαν. Αν από την άλλη πεις ότι δεν το έχεις χρησιμοποιήσει δεν θα αγοράσει κανείς. Οπότε απλά δεν προωθούμε αυτό το προϊόν εξαρχής.


Σχετικά βιβλία

Affiliate Marketing Βιβλία, Screw Work Let's Playalt


Thanos Nokas

Thanos Nokas

Find me on and twitter

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση