Το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει στην δουλειά μου και όχι μόνο

Δημοσιεύτηκε από τον Thanos Nokas Τρίτη, 10 Αύγουστος 2010 09:43

Φοβάμαι να κάνω λάθοςΤις προάλλες είχαμε μια συζήτηση με κάτι φίλους για επαγγελματικά. Όταν ήρθε η σειρά μου είπα ότι το μεγαλύτερο λάθος που έχω κάνει είναι ότι φοβόμουν μην κάνω λάθος. Μισό λεπτό, εξηγούμαι! Υπάρχει μια πολύ κοινή ασθένεια, ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που λέγεται "Από Δευτερίαση". Το κυριότερο σύμπτωμα αυτής της ασθένειας είναι ότι κάθε προτροπή για μια καινούρια δουλειά, προς τον ασθενή, ακολουθείται από την φράση "Από Δευτέρα". Η μόνη παραλλαγή εμφανίζεται μόνο αν είναι ήδη Δευτέρα οπότε η φράση γίνεται "Από την άλλη Δευτέρα". Οι ασθενείς επίσης πιστεύουν ότι η Δευτέρα δεν ακολουθεί την φυσική ροή του χρόνου και έχει περίπου 400-500 ώρες. Φυσικά κάθε Δευτέρα ανακαλύπτουν έκπληκτοι ότι έχει μόνο 24. Έχουν μαζέψει τόσα πολλά να κάνουν που δεν θα τα προλάβαινε ούτε ο Jack Bauer σε 24 ώρες. Φυσικά όλα αυτά πάνε για την άλλη Δευτέρα...


Οι ασθενείς που νοσούν από "Από Δευτερίαση" συνήθως έχουν και πολλά όνειρα. Ονειρεύονται ένα σπίτι με πισίνα στην Κηφισιά, ένα z4 στο γκαράζ και ένα κόκερ σπάνιελ να παίζει με τα παιδιά. Ξυπνήστε! Τα όνειρα είναι για τους ποιητές! Η διαφορά ενός σχεδίου από ένα όνειρό είναι ότι το όνειρο είναι ένα σχέδιο που δεν κάνεις τίποτα για αυτό. Αλλά περιμένεις να έρθει από το πουθενά κάποιος και να σου πραγματοποιήσει όλα σου τα όνειρα. Μεγαλύτερη πιθανότητα υπάρχει να σε χτυπήσει κεραυνός! Δύο φορές, αν θες και το κόκερ σπάνιελ.

Πιστέψτε με, ξέρω πολύ καλά σε τι άθλιο επίπεδο σε φέρνει η "Από Δευτερίαση". Νοσούσα για τουλάχιστον τρία χρόνια και μερικές φορές νιώθω ότι είμαι ακόμα φορέας, αλλά το πολεμάω με οποιοδήποτε τρόπο. Θυμάμαι που για τρία χρόνια ανέβαλα συνεχώς τα σχέδια μου για την επόμενη Δευτέρα. Δεν λέω μερικές φορές τυχαίνουν αναποδιές αλλά 155 Δευτέρες(ο ένας χρόνος ήταν δίσεκτος) είναι πάρα πολλές.

Μα καλά τι σχέση έχει αυτό με Internet Marketing; Μέγιστη! Αν δεν διορθώσεις τον εαυτό σου από μέσα, κανείς δεν πρόκειται να σε πάρει στα σοβαρά, ούτε εσύ δεν πρόκειται να πάρεις στα σοβαρά τον εαυτό σου. Οπότε δεν πρόκειται να προσπαθήσεις για τίποτα, καθώς θα πιστεύεις ότι δεν πρόκειται να το καταφέρεις! Got it?

Ακολουθεί συμβουλή που πρέπει να την βάλεις καλά στο κεφάλι σου: Η επιτυχία ενός σχεδίου έρχεται μετά από μια σειρά με αποτυχίες! Σημείωσε το αυτό να το βλέπεις κάθε Δευτέρα. Αν δεν δοκιμάσεις το λάθος δεν πρόκειται να ξέρεις ποιο είναι το σωστό. Προσοχή μακριά από πυραμιδωτές αηδίες που έχουν σαν σκοπό μόνο να σε κοροϊδέψουν.

Παράδειγμα: Φοβάσαι τόσο πολύ την απογοήτευση της αποτυχίας που, ενώ θες ένα δικό σου blog, δεν τολμάς να φτιάξεις ούτε ένα blogspot! Αν φοβάσαι να φτιάξεις ένα blog, ξεκόλλα λίγο το μυαλό σου, δεν είναι πυρηνική φυσική. Διάβασε πρώτα πως να ξεκινήσεις το blog σου. Άν έχεις κάποια απορία γράψε τη στα σχόλια ή στείλε από εδώ.

Ανακεφαλαιώνοντας

  • Τα όνειρα είναι για τους ποιητές
  • Κάνε σχέδια και όχι όνειρα
  • Άρχισε να κάνεις λάθη
  • Σχολίασε ακριβώς από κάτω. Αυτό είναι το πιο σημαντικό :-)
Thanos Nokas

Thanos Nokas

Find me on and twitter

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση