Affiliate Marketing στην Ελλάδα Μέρος 2ο

Δημοσιεύτηκε από τον Thanos Nokas Κυριακή, 27 Ιούνιος 2010 17:48

Είχα υποσχεθεί να συνεχίσω με συμβουλές και τεχνικές πάνω στο Affiliate Marketing. Αλλά τελικά θα το πάω ένα βήμα παραπάνω. Σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε πρώτα για την ψυχολογία γύρω απο τις πωλήσεις και το marketing και μετά θα επικεντρωθούμε στις τεχνικές.

 

Κινδυνεύω να βγω εκτός θέματος αλλά μείνετε μαζί μου και θα καταλάβετε αυτό που κατάλαβα και εγώ και άλλαξα τελείως την αντίληψη μου για το Internet Marketing. Αυτό το άρθρο αποτελεί συνέχεια των Affiliate Marketing στην Ελλάδα και Ποιό είναι το Σωστό Marketing. Αυτά που θα διαβάσετε μπορεί να σας φανούν αιρετικά αλλά είμαι σίγουρος πλεόν οτί είναι έτσι.

Ποιος φταίει

Εσύ! Ναι καλά διάβασες! Εσύ που διαβάζεις αυτό το άρθρο αυτή την στιγμή είσαι ο κύριος υπεύθυνος για κάθε αποτυχία που σου συμβαίνει. Μπορείς να πεις ότι θες, μπορείς να ρίξεις την ευθύνη σε όποιον θες αλλά η επιπτώσεις είναι πάντα αποτελέσματα των επιλογών σου. Τώρα που το ξεκαθαρίσαμε ας το εξηγήσουμε.

Τι κάνω λάθος

Τα λάθη είναι για να γίνονται. Οπότε δεν είναι κακό να κάνεις λάθος. Το να μην μαθαίνεις απο αυτά όμως.....ΕΙΝΑΙ! Πάμε να δουμε μερικά λάθη.

Time Management

Ή αλλιώς Project Management. Δεν ξέρω για εσάς αλλά εγώ όταν πάω διακοπές δεν θέλω να προσχεδιάσω τίποτα. Ε, λοιπόν στην δουλειά σου πρέπει να είσαι το ακριβώς αντίθετο. Πρέπει να έχεις πρόγραμμα και να θέτεις χρονικά όρια στις δουλειές σου αλλιώς δεν πρόκειται να τις κάνεις ποτέ. Ξέρετε πόσους φίλους έχω που λένε "Κάποια στιγμή θέλω να φτιάξω ένα web site και να βγάζω λεφτά απο αυτό"; Η απάντηση είναι: Πολλούς. Ξέρετε ποιό είναι το πρόβλημα τους; Οτί δεν έχουν θέσει χρονικό περιορισμό!

Αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο και αφήσετε το σχόλιο σας, πρέπει να γράψετε σε ένα χαρτί τα δέκα πιο βασικά πράγματα που θέλετε να κάνετε μέχρι το τέλος του χρόνου αρχίζοντας απο το πιό σημαντικό. Για τα δύο πρώτα πρέπει να θέσετε χρονικό περιορισμό, μέρες, βδομάδες ή όσο πιστεύετε οτι χρειάζεται. Και ξεκινήστε απο τώρα! Όχι απο αύριο, όχι απο Δευτέρα.

Τα παρατάμε με την πρώτη

Καλά, περιμένεις να κάνεις πρώτη φορά website και να πετύχει με την πρώτη; Ίσως χρειαστεί να κάνεις πολλές αλλαγές στο blog σου ή να κάνεις πολλά blogs για να πετύχεις κάποια στιγμή. Αλλά κάθε φορά πρέπει να αναρωτηθείς: Τι έκανα λάθος την προηγούμενη φορά έτσι ώστε να μην το ξανακάνω.

Δεν θέλει κόπο

Yeah, right! Τα γίνε-πλούσιος-γρήγορα-με-2-ώρες-δουλειά-την-ημέρα επαγγέλματα δεν υπάρχουν. Τουλάχιστον στην αρχή πρέπει να διαβάσεις, να ψάξεις και να ξενυχτήσεις. Πιο μετά όταν θα βάλεις τα πράγματα σε μια σειρά μπορείς να χαλαρώσεις και να δουλεύεις πάνω στο blog σου λιγότερο. Το καλό με ένα blog είναι οτι μαζεύει πληροφορία. Αν γράφεις ένα άρθρο την εβδομάδα για δύο χρόνια έχεις 104 άρθρα! Αν τα άρθρα σου είναι πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα, όπως θα έπρεπε να είναι, τότε έχεις φτιάξει μια πηγή πληροφόρισης που θα προσελκύσει αρκετούς. Περισσότερος κόσμος, περισσότερες πιθανότητες να κάνει κλικ κάποιος στις διαφημίσεις ή να αγοράσει κάποιο απο τα affiliate προϊόντα.

Δεν μου αρέσουν οι πωλήσεις

Ίσως απο τις μεγαλύτερες παρεξηγήσεις στο affiliate marketing. Ξεχάστε τον τύπο που ερχόταν στις 09:00 το πρωί την κυριακή και προσπαθούσε να πουλήσει την εγκυκλοπαίδεια. Το πιθανότερο είναι να μην του άρεσε η δουλειά του και να μην έχει ανοίξει ούτε τον πρώτο τόμο της. Στο blog σου όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά καθώς εσύ γράφεις για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει και προωθείς προϊόντα που πιστεύεις οτι αξίζουν. Π.χ. κάθε βιβλίο που προωθώ εδώ μέσα το έχω διαβάσει και πιστεύω οτι αξίζει να το διαβάσει και κάποιος άλλος. Αν δεν το πίστευα δεν θα το έβαζα, είναι τόσο απλό.

Καταλήγοντας

Τώρα που ιδανικά μιλήσαμε για την γενικότερη ψυχολογία του Affiliate Marketing στο τρίτο μέρος, που είναι στα σκαριά, θα δούμε την περίπτωση της Amazon που θεώρώ οτι είναι μια καλή αρχή.

Σχετικά βιβλία

Thanos Nokas

Thanos Nokas

Find me on and twitter

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση