Affiliate marketing - Internet marketing

Warmup SEO [Advanced SEO]

Δημοσιεύτηκε από τον
Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2012

Ένα από τα “tricks” που μπορούν να χρησιμεύσουν ως SEO boost για sites τα οποία αρέσκονται να επεκτείνουν τον κύκλο τους, ή τουλάχιστον δεν αρκούνται στο να κλείνονται στο κουτί τους. Μ’ αρέσει να το βλέπω ως “SEO warmup”!

Τοπικό SEO [Advanced SEO]

Δημοσιεύτηκε από τον
Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2012

Είχα γράψει παλαιότερα για το τοπικό SEO, αλλά έχουν αλλάξει τόσο πολύ τα πράγματα από τότε που η έννοια έχει αποκτήσει ένα εντελώς νέο νόημα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Έστω ότι έχουμε μια καφετέρια στην Βάρκιζα και έχουμε web site. Το traffic που μας ενδιαφέρει κυρίως είναι για άτομα που ψάχνουν να πιουν καφέ στη Βάρκιζα. Δεν θα μας χάλαγε αν ερχόταν κάποιος στο website με την αναζήτηση καφετέρια, αλλά αν ήταν από την Αλεξανδρούπολη, δεν νομίζω να τον κάναμε θαμώνα. Θα δούμε λοιπόν τι μπορούμε να κάνουμε ώστε να εκμεταλλευτούμε την τοποθεσία της επιχείρησης μας. Πρώτα όμως ας δούμε τα δεδομένα...

Εποχιακό SEO [Advanced SEO]

Δημοσιεύτηκε από τον
Δευτέρα, 24 Σεπτέμβριος 2012

Κατά την διάρκεια του χρόνου εναλλάσονται περιοδικά οι εποχές και οι διάφορες αργίες και εορτές. Το ζήτημα είναι πως θα το εκμεταλλευτούμε αυτό ώστε να φέρουμε περισσότερο traffic από τις μηχανές αναζήτησης και τα social media. Το καλό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι ξέρουμε πάντα πότε θα έρθει η επόμενη εορτή ή αργία, έτσι μπορούμε να προετοιμαστούμε.

Φωτογραφία στα αποτελέσματα αναζήτησης [Advanced SEO]

Δημοσιεύτηκε από τον
Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2012

Τους τελευταίους μήνες έχει βγει μια πολύ ωραία μόδα στον χώρο του blogging. Η εμφάνιση της φωτογραφίας του blogger στα αποτελέσματα αναζήτησης του Google. Είναι κάτι εξαιρετικά απλό και γρήγορο και κάνει το άρθρο σου να ξεχωρίζει. Κοιτάξτε πως ξεχωρίζει το ομορφόπαιδο στα αποτελέσματα αναζήτησης στην παραπάνω φωτογραφία :) How cool is that?!!!1

Microdata [Advanced SEO]

Δημοσιεύτηκε από τον
Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2012

Το SEO είναι ένας εξαιρετικά παρεξηγημένος όρος. Ενώ δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορείς να κάνεις για να αυξήσεις δραματικά το traffic από τις μηχανές αναζήτησης/Google, κάνοντας κάποια μικρά πραγματάκια από εδώ και από εκεί μπορείς να βοηθήσεις. Ένα από αυτά τα μικρά πραγματάκια είναι και τα Microdata. Ή πιο γενικά rich snippets, αλλά εμείς στο παρόν άρθρο θα επικεντρωθούμε στα Microdata.

Τεχνικές πωλήσεων: Scarcity και αναβλητικότητα

Δημοσιεύτηκε από τον
Τρίτη, 18 Οκτώβριος 2011

Αν και έχουμε μιλήσει γενικά για τεχνικές πωλήσεων, διαπίστωσα ότι μερικά στοιχεία όπως το παρόν είναι πολύ σημαντικά και θέλουν περισσότερη ανάλυση. Φυσικά δεν θα μείνουμε στην θεωρία, θα δώσω κανονικά παραδείγματα και εφαρμογές. Αλλά ένα-ένα...

Τι σημαίνει Αναβλητικότητα

Η αναβλητικότητα είναι μια από τις χειρότερες πράξεις του ανθρώπινου οργανισμού. Είναι όταν κάποιος μεταφέρει την εκτέλεση σημαντικών ενεργειών στο μέλλον, αντικαθιστώντας τις με άλλες λιγότερης σημασίας, συνήθως με τον φόβο του αποτελέσματος σε περίπτωση αποτυχίας. Αυτή την ασθένεια την έχω ονομάσει "Απο Δευτερίαση" και έχω μιλήσει πιο αναλυτικά εδώ.

Τι σημαίνει Scarcity

Scarcity είναι η τεχνική πώλησης που έρχεται ως απάντηση στην αναβλητικότητα. Scarcity στα Ελληνικά σημαίνει έλλειψη. Ο πωλητής πρέπει να δείξει στον πελάτη ότι το πολύ καλό προϊόν του δεν θα είναι πάντα διαθέσιμο και ο πελάτης πρέπει να "αναβάλει την αναβλητικότητα" του και να δράσει άμεσα, αγοράζοντας το φυσικά.

Affiliate Marketing και η επίδραση των Deal Sites

Δημοσιεύτηκε από τον
Τρίτη, 07 Ιούνιος 2011

Πρώτα από όλα, όλοι έχετε δει την νέα μόδα στην Ελλάδα με τα Deal Sites ή αλλιώς Group/Social Buying Sites. Ποια είναι όμως η επίδραση τους στο Affiliate Marketing;

Όσοι γνωρίζουν τι είναι τα deal sites μπορούν να προχωρήσουν στην επόμενη παράγραφο. Για όσους δεν είναι ενήμεροι, τo deal site είναι ένα απλουστευμένο e-shop το οποίο εμπορεύεται έναν περιορισμένο αριθμό προϊόντων ή υπηρεσιών κάθε μέρα σε χαμηλές τιμές, αλλά με την λογική ότι για να ισχύσει η χαμηλή τιμή πρέπει να αγοραστεί ένας ελάχιστος αριθμός προϊόντων ή υπηρεσιών. Π.χ. "Ένα εισιτήριο πήγαινε-έλα για Λονδίνο από 99€ αρχική τιμή, 49€ τελική με ελάχιστο αριθμό κουπονιών 10." Κάτι που σημαίνει ότι για να ισχύσει η προσφορά πρέπει να αγοραστούν τουλάχιστον 10 εισιτήρια. Αλλά επειδή μια εικόνα ισούται με 1024 λέξεις δείτε το GoldenDeals και το Groupon που κυριαρχούν στην Ελλάδα και θα καταλάβετε αμέσως τι εννοώ.

Ποια είναι η λέξη κλειδί στο Affiliate Marketing

Δημοσιεύτηκε από τον
Κυριακή, 13 Φεβρουάριος 2011

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως γίνεται κάποιοι bloggers να βγάζουν 500.000€/χρόνο μέσω Affiliate Marketing, κάποιοι άλλοι, όπως εγώ, να βγάζουν απλά το ενοίκιο και την βενζίνη και κάποιοι άλλοι να μην βγάζουν τίποτα;

Τι είναι αυτό που κάνει μερικούς Affiliate Marketers τόσο πετυχημένους στις πωλήσεις; Έχω μια λέξη για εσάς. Θέλω αυτή την λέξη να την αποθηκεύσετε σε μια ομάδα εγκεφαλικών κυττάρων που θα μείνει ανέπαφη για όλο το υπόλοιπο της ζωής σας. Αξιοπιστία.

Βιβλία Affiliate Marketing

Δημοσιεύτηκε από τον
Δευτέρα, 03 Ιανουάριος 2011

Εντάξει, το ξέρω! Το Affiliate Marketing στην Ελλάδα είναι ακόμα σε προνηπιακό επίπεδο. Αλλά αυτό δεν είναι κακό καθώς σημαίνει ότι υπάρχει μεγάλος χώρος για εξέλιξη. Και όποιοι ξεκινήσουν σήμερα θα είναι έτοιμοι όταν το Affiliate Marketing ωριμάσει.

Για να σας δώσω να καταλάβετε τι εννοώ. Σκεφτείτε τα 10-15 μεγαλύτερα e-shops στην Ελλάδα. Σκεφτείτε τώρα πόσα από αυτά έχουν in-house affiliate. Got it?

Τεχνικές Marketing και Λέξεις Κλειδιά

Δημοσιεύτηκε από τον
Πέμπτη, 02 Δεκέμβριος 2010

Οι πραγματικές λέξεις κλειδιά που όντως σπρώχνουν τις πωλήσεις δεν είναι τα keywords που γεμίζεις το κείμενο σου για να σε βρουν οι μηχανές αναζήτησης και να βγαίνει το site σου πρώτο στα αποτελέσματα. Οι πραγματικές λέξεις κλειδιά είναι αυτές που "χτυπάνε" κατευθείαν στον ανθρώπινο εγκέφαλο και κάνουν τον επισκέπτη να "θέλει" να αγοράσει το προϊόν.

Σελίδα 1 από 4